EUR/USD | Analize Forex | Resurse

cauta

EUR/USD

Trimite unui prieten Versiune print

Cursuri

Workshop

Consiliere

Rapoarte FinMentor

Analize

Trimite unui prieten                             Campurile marcate cu * sunt necesare

Numele tau *:

Adresa ta de email *:

Numele prietenului tau *:

Emailul prietenului tau *:

Mesaj aditional:

 

Consideratii Fundamentale

Dupa cum am mentionat si anticipat in articolele anteriore din sectiunea 'Piete bursiere,' indici bursieri internationali au crescut cu circa 10% in ultimele 2 saptamani. Aceasta revenire se poate datora in mare parte deciziei autoritatilor europene de a sustine si adopta un nou plan de recapitalizare a sistemului bancar european.


Aparte de a incerca sa recapitalizeze bancile, atat cu fonduri publice cat si private, membri UE nu au anuntat nici o masura cu privire la garantarea sistemului bancar care ar proteja deponentii de la o posibila falimentare a unei institutii financiare in eventualitatea in care statul elen va fi fortat sa-si restructureze datoriile. Mai mult de atat, o reticenta din partea autoritatilor de a imbratisa idea de a crea o noua institutie fiscala pentru intreaga Uniune Europeana (UE) care ar avea autoritatea de a emite obligatiuni comune (asa-zise Eurobonds), nu poate decat sa asigure ca revenirea pietelor si perechei valutare EUR/USD vor fi de scurta durata.

Consideratii Tehnice

Dupa cum putem observa din Figura #1, cresterea pe care EUR/USD a inregistrat-o in ultime saptamani se apropie de o zona de rezistenta care poate fi caracterizata de mai multe semnale confluente. Intre 1,3800-1,3900 se afla atat media mobila de 50-zile, cat si retracement-ul Fibonacci de 50% a scaderii de la 1,4500 la 1,3150. In plus, zona 1,3800-1,4000 reprezinta o zona care intre lunile Iunie si August a actionat ca un suport, iar a acuma poate fi considerata ca fiind o rezistenta.

Figura #1: EUR/USD (zilnic)
EURUSD (zilnic) - 17.10.11.jpg
Sursa:  XTB

In plus, daca analizam in detaliu evolutia cresterii care a inceput acum doua saptamani, putem observa ca ea s-a desfasurat in 5 valuri (waves), care par fi in ultimul stagiu in zona de rezistenta pe care am identificat-o precedent (Figura #2).

Figura #2: EUR/USD (4-ore)
EURUSD (4-ore) - 17.10.11.jpg
Sursa:  XTB

In concluzie, ne asteptam ca in urmatoarele ore si zile perechea EUR/USD sa traseze o reversare importanta in aceasta zona, care ar putea fi urmata de o scadere accentuata pana la pragul de 1,2000.

Sursa: FinMentor


Top

Publicitate

dezvoltat de Web Media Bacau