Metoda de detectare a bottom-urilor | Analize Piete bursiere | Resurse

cauta

Metoda de detectare a bottom-urilor

Trimite unui prieten Versiune print

Cursuri

Workshop

Consiliere

Rapoarte FinMentor

Analize

Trimite unui prieten                             Campurile marcate cu * sunt necesare

Numele tau *:

Adresa ta de email *:

Numele prietenului tau *:

Emailul prietenului tau *:

Mesaj aditional:

 

In completarea ultimilor articole care aduc solide argumente in favoarea unui actual debut al unei piete bull la nivelul burselor globale, vom prezenta in continuare cateva grafice de la BVB care sustin acelasi lucru. Mai intai trebuie sa precizam ca vom folosi o metoda de detectare a bottomurilor bursiere adaptata dupa W. J O'Neil.

Ideea este de a observa comportamentul raliului unui indice bursier intr-un interval de 3 … 10 zile dupa un minim al pietei. Daca intr-una din aceste zile indicele a crescut semnificativ: cu  peste 1% si totodata si volumul tranzactiilor a fost crescator, avem un indiciu puternic ca bottom-ul a fost atins si raliul va continua. Acest lucru este valabil la BVB si pentru emitentii foarte lichizi (SIF-uri, banci, etc). O confirmare suplimentara este data de indicatorul Money Flow Index care trebuie sa fie crescator.

Pentru inceput prezentam cateva grafice edificatoare, toate din perioada minimelor din primavara lui 2009, pe care sunt marcate cu sageti rosii crescatoare ziua in care am avut confirmarea atingerii bottom-urilor, respectiv a debutului unui trend crescator. Dupa cum era de asteptat comportamentul diferitilor emitenti nu este identic, nici ziua confirmarii nu este aceeasi, insa in toate cazurile "modelul" este acelasi.

Fig. 1 - Minimul indicelui BET in martie 2009bet bottom 2009

 
In figura urmatoare este prezentata evolutia crescatoare urmatoare a indicelui BET:

Fig. 2 - Continuare cresteri BET dupa minimul semnalat in 2009bet bottom2009 continuare cresteri 

 

Sursa: FinMentor


Top Continuare articol

Publicitate

dezvoltat de Web Media Bacau